Pohištvo v kuhinji in nakup barskega stola

Barski stoliV kuhinjah običajno poleg kuhinjskih elementov ne najdemo večji kosov pohištva, barski stoli pa so kot nalašč za kuhinje. Kuhinjski pulti so velikokrat previsoki za stole normalnih velikosti. Kuhinjski stoli so prirejeni za uporabo ob jedilnih mizah, mere le teh pa so dokaj standardizirane. Če hočemo sedeti ob kuhinjskem pulti pa se velikost običajnega stola in višina pulta ne skladata.

Barski stoli ponujajo višji položaj sedenja, včasih prav paše malo višji razgleda nad dogajanjem v prostoru. Veliko jih ima vgrajena naslonjala za noge, saj bi drugače sedenje bilo skrajno neudobno. Ti stoli so lahko izdelani iz veliko materialov, kot so plastika, les, kovina in drugi, večinoma pa so zgrajeni iz kovinskega podnožja ter oblazinjenega sedalnega dela. Vsakdo izmed nas je že verjetno kdaj sedel na barskem stoli, če ne drugje v baru. Od tam tudi izvira ime, dandanes pa ti stoli že dolgo niso prisotni več samo ob točilnih pultih v restavracijah in barih ampak jih velikokrat najdemo tudi v domačih kuhinjah.

Višina stola se od modela do modela razlikuje, nekaj stolov pa je tudi nastavljivih. Cenovni razpon je zelo velik, začnejo se že pri slabih 50€ segajo pa lahko tudi do več 100€ za posamezen stol. Po svojem okusu lahko izbirate tudi različne stile, nekaterim je ljubši starinski stil in leseni materiali, spet drugim futurističen stil in materiali kot so plastika ali kovina.

Barski stoli popestrijo vsak tip kuhinje, obiskovalcem ali vam pa ponujajo drugačno sedenje kot običajno, nekateri so res udobni, nekateri malo manj. Če se odločite za nakup omenjenega stola vam definitivno ne bo žal.