Prostostoječe tende

Tende postajajo vse bolj priljubljeno sredstvo v boju proti poletni vročini, saj nudijo prijetno senčno zatočišče tudi v najbolj vročih dneh. Njihova priljubljenost raste zato, ker je le težko najti razloge proti uporabi tend. Kljub temu pa se vseeno izkaže, da včasih tende prinašajo tudi kakšne preglavice. Največ pozornosti je treba pri nakupu tend posvetiti izbiri konstrukcije in načrtovanju montaže, naposled pa je treba zadevo seveda montirati na objekt. Vse to je lahko zamudno in drago, če ni opravljeno zelo natančno in strokovno pa lahko povzroči tudi neučinkovitost nove zasenčitve. Nakup tend je torej vedno proces, v katerega je treba vložiti veliko pozornosti in načrtovanja, torej tudi časa in denarja.

tende

Tem preglavicam pa se lahko izognemo z izbiro tend, ki ne zahtevajo montaže. Prostostoječe tende so, kot že ime pove, prostostoječe, torej jih ni potrebno montirati na objekt. S tem se izognemo zamudnemu načrtovanju in pripravljanju objekta za montažo, prav tako konstrukcije ni treba natančno nameščati in pritrjevati. Nasprotno prostostoječe tende omogočajo zelo enostavno uporabo. Sestaviti je treba le nekaj kosov lahke kovinske konstrukcije, in že je tenda pripravljena za uporabo! Enostavna postavitev in uporaba prostostoječe tende na srečo ne vpliva na njeno učinkovitost, saj še vedno učinkovito zasenči prostor pod razprostrto tkanino, ki lahko obsega tudi več deset kvadratnih metrov. Tudi po praktičnosti in kompaktnosti se prostostoječa različica lahko kosa z montiranimi. Prostostoječa konstrukcija se zloži s škarjastim mehanizmom, tako da lahko takšno tendo v času neuporabe pospravimo praktično kamorkoli, lahko jo priložimo kar k steni objekta, kjer ne bo zasedla več kot nekaj centimetrov prostora.

Prostostoječa tenda je odlična izbira za tiste, ki želijo imeti popoln nadzor in veliko mero svobode pri senčenju zunanjega prostora. Kompaktna velikost in praktična konstrukcija pa omogočata določeno mobilnost, ki pride prav tistim, ki želijo brez večjih težav zasenčiti različne površine okoli svojega doma in drugje.